Dalsim jedlom, ktore som si velmi oblubil je Mexicka Tlayuda, ktoru som v Barre miloval ( inac tam nebolo ine co jest). Velmi jednoducha tenka placka je vytvorena z kukuricnej muky, vody a soli…asi ako vsetky placky tu v Central Americe. Dopoly sa predpripravi na piecke, do formatu aby bola este stale ohybna. Vnutro placky sa potrie tou ligovou fazulovou drtou, ktora je tu zaklad skoro vsetkeho jedla. Ako napln sa dava cibulka, nasekana kapusta, paradajka a avocado.
To tvori zaklad celej tlayudy, ktora sa obmienuje z roznymi mesovymi variaciami.Moze sa doplnit Kuracim, Hovedzim, Prasacim, alebo Klobaskovou zmesou. Po dokonceni naplne sa Tlayuda posype syrom, prelozi napoly a dopecie sa na takejto pjiecke :)))
Tlayuda je hotova ak je napoly chrumkava a aj taka cestova. Podava sa s Corronou a Mexickou chile omackou Habaneros….Potom sa uz nerozprava….
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!