Recipes

‘Tlayudas’… Mexicanas…

Dalsim jedlom, ktore som si velmi oblubil je Mexicka Tlayuda, ktoru som  v Barre  miloval ( inac tam nebolo ine co jest).  Velmi jednoducha tenka placka je vytvorena  z kukuricnej muky, vody a soli…asi ako vsetky placky tu v Central Americe.  Dopoly sa predpripravi na piecke, do formatu aby bola este stale ohybna.  Vnutro placky sa  potrie  tou ligovou fazulovou drtou, ktora je  tu  zaklad skoro vsetkeho jedla. Ako napln sa dava cibulka, nasekana kapusta, paradajka a avocado.

To tvori zaklad celej tlayudy, ktora sa obmienuje z roznymi mesovymi variaciami.Moze sa doplnit Kuracim, Hovedzim, Prasacim, alebo Klobaskovou zmesou.  Po dokonceni naplne sa Tlayuda posype syrom, prelozi napoly a dopecie sa na takejto pjiecke :)))

Tlayuda je hotova ak je napoly chrumkava a  aj taka cestova.  Podava sa s Corronou a Mexickou chile omackou Habaneros….Potom sa uz nerozprava….

Next article San Cristobal's Street Art
Previous article Barra – Panny

Related posts

1 Comment

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *